O Life Plan Academy

LifePlan Academy to program motywacyjno-rozwojowy adresowany do młodzieży w wieku 14-17 lat, której we własnym otoczeniu brakuje wsparcia do samorozwoju i dążenia do realizacji marzeń. LifePlan wyposaża uczestników w kapitał, który zaprocentuje do końca ich życia. Da im ich własny lifeplan!

Cele projektu

Motywowanie do osiągnięcia wyznaczonego celu

Wskazywanie drogi do realizacji marzeń

Uwalnianie potencjału

Wzmacnianie kompetencji

Zajęcia dzieci z pracownikami Fundacji Marka Kamińskiego

Kto prowadzi projekt?
/ Jak prowadzimy projekt?

Obserwując pozytywne efekty LifePlanu oraz coraz większe zainteresowanie programem przez młodych ludzi, a także pogłębiający się deficyt wartości wśród młodego pokolenia, Fundacja za cel postawiła sobie objęcie programem jak największą ilość dzieci w Polsce i na świecie.

By móc efektywnie zrealizować ten cel, Fundacja postanowiła obecnie zmienić dotychczasową formułę programu. Do tej pory sami prowadziliśmy program, rekrutując do niego dzieci z całej Polski, wybierając i szkoląc trenerów oraz organizując poszczególne moduły szkoleniowe. Obecnie Fundacja będzie przekazywała program oraz szkoliła trenerów innym organizacjom, na co dzień pracującym z dziećmi na całym świecie. W ten sposób równolegle będzie można prowadzić program w wielu organizacjach, wspierając dużo większą ilość dzieci.

Fundacja będzie patronem merytorycznym projektu, dając szczegółowe narzędzia i know-how do prowadzenia LifePlan Academy.

Trenerzy Life Plan Academy

Dołącz do nas!

Zapraszamy do prowadzenia Life Plan Academy wszystkie organizacje, a także osoby indywidualne. Program może być organizowany już w grupie kilkuosobowej. To skuteczne narzędzie do pracy z dziećmi na zajęciach pozalekcyjnych w szkole, w organizacjach gminnych, ośrodkach pomocy, rodzinach zastępczych, wszędzie tam – gdzie są dzieci, które pragną zmienić swoje życie. A my i w tym możemy pomóc!

Korzyści dla organizacji:

Organizacje, które z nami współpracują

Program Life Plan oczami organizacji prowadzących

Dla mnie jako trenerki praca z grupą, która jest zaangażowana, otwarta na przyjmowanie nowych treści, zmotywowana do działania jest największą przyjemnością.

To szkolenie to ważny Biegun, który udało mi się osiągnąć. A ponieważ Droga jest ważniejsza niż cel, czekam na wieści od moich nowych przyjaciół o tym, jak idzie im Droga na ich Bieguny.

Czuję wtedy, że moja praca ma sens. Powtarzam również, że praca trenerska jest niesamowita, bo zawsze czegoś się uczę od osób, które miałam okazję spotkać. Tym razem zakończyłam szkolenie wzbogacona o cały olbrzymi wór emocji i doświadczeń m.in. o rozwój własnej życzliwości, nauki łączenia ze śmiechem, który co chwila gromko pojawiał się na sali, utulona byłam przepięknym śpiewem kilku uczestniczek, dotknięta szczerością i zaangażowaniem, wejściem jeszcze głębiej w Metodę Biegun i wiele, wiele więcej. Asante sana!”

Aleksanda Demko Fundacja Marka Kamińskiego (1)

Aleksandra Demko

Master Trenerka LPA

Następne

Chcesz dowiedzieć się więcej na temat
możliwości poprowadzenia LPA?

Zajęcia dzieci z pracownikami Fundacji Marka Kamińskiego

Uczestnicy

LifePlan to program edukacyjny kierowany do dzieci i młodzieży w wieku 14- 17 lat na całym świecie.

Chcemy, by dzieci pochodzące z różnych kultur i narodowości łączyły się w jedną LifePlanową społeczność, wzajemnie się wspierając i motywując. Pragniemy, by dzieliły się wiedzą, doświadczeniem i potencjałem. Myślimy o tym, by w ramach LifePlan Academy dzieci tworzyły wspólne projekty, będące realnymi efektami wypracowywanych kompetencji w programie.

Korzyści dla uczestników

Praca nad projektem podopiecznyc fundacji Marka kamińskiego

Poznaj ich historie

Założenia szkoleniowe projektu

Moduły szkoleniowe Life Plan Academy

W ramach programu Uczestnicy przejdą poniższe moduły edukacyjne, spójne z Metodą Biegun:

Fundamenty

Zaprawa / Camp Moon

Krok 1

Metody Biegun: Odkryj swój Biegun / Camp North Pole

Krok 2

Metody Biegun: Mapa drogi / Camp Antarctica

Krok 3

Metody Biegun: Droga jest ważna, nie cel / Camp Camino

Krok 4

Metody Biegun: Dwa Bieguny: sukces i porażka / Camp Everest

Wyprawa

Wyprawa inicjacyjna / South Pole Expediton

Krok 5

Metody Biegun: Poznaj samego siebie/ Camp Asia

Finał

GALAktyka - gala podsumowująca

Podwaliny projektu

Program rozwoju dla młodzieży LifePlan Academy bazuje na autorskiej Metodzie Biegun opracowanej przez Marka Kamińskiego, która w
5 krokach prowadzi i pomaga osiągnąć swój cel, zrealizować siebie i swoje marzenie.

Metoda Biegun została stworzona w oparciu o przemyślenia i doświadczenia Marka Kamińskiego z jego niezwykłych wypraw. Wspiera i motywuje w rozwoju osobistym, dając konkretne narzędzia prowadzące do realizacji celu. Poza sferą psyche, Metoda Biegun uwzględnia elementy treningu fizycznego i survivalu, które wspomagają przełamywanie własnych barier.

Praca dzieci Fundacji Marka Kamińskiego

Pomóż nam realizować Life Plan Academy.
Twoja pomoc jest dla nas bezcenna

Sponsorzy

Partnerzy mediowi